Elise Moeskops

Kandidaat gemeenteraadslid D66 Amsterdam

Ik stel me kandidaat als gemeenteraadslid voor D66 Amsterdam
   want ik wil dat de stad elke dag een beetje beter wordt.

D66 is mijn club, toch heb ik lang nagedacht voor ik me kandideerde; met veel mensen gesproken en zeker weten wat ik dan eigenlijk voor bijdrage zou kunnen leveren. Eerst denken, dan doen. 

Zo duurde het ook even voor ik lid werd bij D66, maar dan wel vervolgens volle bak. Campagne voeren, avonden organiseren, de algemene verkiezingscommissie en af en toe corvee draaien zoals ik het noem. Als ik voor een club ga dan pak ik ook de spreekwoordelijke kantinedienst, want het zit in mijn aard om graag te willen helpen, graag mensen te motiveren en mijn D66 verder te willen brengen. Wat mij betreft gaat dat niet om individuen maar om het grotere geheel, we zijn toch allemaal lid geworden om de wereld een klein beetje beter te maken?

2006 tot 2010 zat ik met veel plezier in de bestuurscommissie centrum en mocht ik kennismaken met wat het is om volksvertegenwoordiger te zijn. Voor mij staat het buiten kijf dat ik ook nu nog betrokken wil blijven, me wil inzetten voor de stad en mijn energie in D66 wil steken. D66-ers vinden namelijk ergens wat van, we leren graag, staan open voor andere meningen en zijn niet dogmatisch. 

Als verenigingsdier hoop ik van de leden ook het vertrouwen te krijgen me in de raad te gaan bewijzen. Na mijn voorzitterschap van Amsterdam en met mijn politieke ervaring in stadsdeel centrum, hoop ik buurt, partij en politiek meer met elkaar te kunnen verbinden. Want als ondernemer heb ik gezien dat dat precies is wat de stad nodig heeft. Tijdens en na corona moeten we samen aan de stad bouwen. Het optimistische én eerlijke D66 verhaal vertellen. Er gloort een nog mooiere stad als we er met elkaar de schouders onder zetten en duidelijk uitspreken wat nodig is om te doen.

Ik geloof vurig in het belang van lokale politiek en dat D66 de enige club is die in staat is de komende tijd waardig vorm te geven. Ik wil een stad waar de bezoekende, de studerende en de geboren-en-getogen Amsterdammer een plekje vinden. Fietsend en hand in hand lopend zich fijn voelen. In de auto en OV voelen dat de stad steeds duurzamer wil worden. Een stad waar de openbare ruimte helpt om elkaar te ontmoeten

Als ondernemer ben ik flexibel met mijn tijd, geloof ik in de kracht van het team en zet ik graag concrete doelen. Politiek mag ook leuk zijn, inhoud is waar het om gaat en die combinatie is typisch wie ik ben. Klinkt dat ook als jouw soort politiek? Dan hoop ik dat je me steunt, niet alleen nu door je stem, maar ook straks door met elkaar aan de slag te gaan. Ik heb er nu al zin in!

Klik hier voor nog meer over mij

 

Mobiliteit en verkeer

  • Iedereen veilig hand in hand over straat; het jonge gezin, het stel en de oudere
  • Een Amsterdammer fietst, winkelstraten waar de fiets uit verdwijnt, raken de Amsterdammer kwijt
  • We hebben teveel taxi’s die rondjes rijden en uitstoot veroorzaken
  • De bevoorrading van onze stad moet slimmer en duurzamer


 


Cultuur en ondernemerschap

  • De periode na een wereldwijde pandemie is het moment om keuzes te maken
  • Amsterdam is gastvrij en tolerant. De stad is een plek voor iedereen, Maar je hebt je wel te gedragen
  • Onze cultuursector heeft alle aandacht nodig; dans, muziek en theater scherpen de ziel van de stad
  • Onze eetcultuur mag in de spotlight: Amsterdam als foodcapital

Laat hier je boodschap achter als je mijn kandidaatstelling wil steunen: het duurt even voor hij zichtbaar is!

Kiki Norbruis
25-10-21 21:00:37
Elise doet wat D66 doet: ze neemt initiatief, is pragmatisch en is positief. Het is een van de meest betrokken en bevlogen D66-ers die ik ken. Ondernemend, bruisend en overtuigend. Een heerlijke teamplayer en een eerlijke gesprekspartner. Mijn steun heeft ze, zet hem op in de gemeenteraad straks Elise!
Milan Veld
24-10-21 17:20:57
Elise heeft mij laten inzien dat de politiek en de dagelijkse realiteit soms hand in hand kunnen gaan ondanks dat dat niet altijd zo lijkt voor alle D66 kiezers. Ik sta in ieder geval als een man achter haar!
Rogier van Dam
24-10-21 10:57:48
Elise is een gedreven politieker. Politieken is bij ons in huis door haar een werkwoord geworden. Ik zou haar meteen op plek nummer één hebben gezet voor de gemeenteraadsverkiezing­en.­ Maar dat is logisch, toch?
Jan Groot
07-09-18 15:11:40
Ook ik ken Elise als iemand met hart voor Amsterdam, met een grote drive en prettig in de omgang. Mijn steunt heeft ze.
Eric Klaver
07-09-18 13:20:00
Elise is een dame met hart voor Amsterdam, hart voor D66, en hart voor de mensen om haar heen. Als ondernemer midden in de Amsterdamse economie en cultuur staande, mag D66 Amsterdam zich in de handen knijpen om zo'n kandidaat voor voorzitter te hebben! Ik zeg, #StemElise
Tonen: 5  10