Elise Moeskops

Kandidaat gemeenteraadslid D66 Amsterdam

Stokpaardjes...

 • Ik hoor al sinds jaar en dag dat de taxi’s in Amsterdam niet beter te tegelen zijn, omdat Den Haag erover gaat. Dan bel ik toch naar Den Haag totdat ze ons naar me luisteren? 
 • Ik geloof heilig in lokale politiek, de stadsdelen zijn een belangrijke politieke laag om het vertrouwen van de Amsterdammer terug te kunnen winnen
 • Vertrouwen krijg je, door vertrouwen te geven
 • Politiek is een teamsport, je moet het samen doen en harmonie brengt je verder dan conflict
 • Politiek is een duursport, kleine stapjes in de goede richting brengen je ook waar je komen wilt

Voor wie mij niet kent...

 • Geboren te Bunnik 17 februari 1983
 • Naar Amsterdam gekomen om aan de VU te gaan studeren, eerst psychologie, daarna overgestapt naar politicologie.
 • Prive: ik woon vlakbij de Nieuwmarkt samen met Rogier met wie ik al 11 jaar samen ben. Hij is chef en eigenaar van Restaurant Lastage. Samen eten en drinken wij in onze vrije tijd. Vaak, maar vooral lekker.
 • Professioneel:  eerst marketing en sales in de wijnimport, daarna met Rogier mede-eigenaar van Restaurant Lastage en nu partner in een communicatiebureau voor eet- en drinkmerken. Ondertussen ook mede-eigenaar van Lazuur in Amsterdam Noord.
 • Ik heb een 9 jaar oudere broer en een 10 jaar oudere zus, de laatste is officieel geëmigreerd naar Thailand, de eerste brengt daar ook veel tijd door. Zus is zich nu langzaam naar Spanje aan het verplaatsen.
 • Mijn vader is vakbondsbestuurder geweest (De Unie), daarna was hij hoofd communicatie bij Transavia -waardoor ik als kind veel gereisd heb- en uiteindelijk had hij zijn eigen communicatiebureau. Mijn moeder gaf part-time cursussen tegen vliegangst en zorgde voor het gezin. Sinds 17 jaar heeft mijn moeder de permanente zorg voor mijn vader nadat hij door een hartstilstand gehandicapt is geraakt.